Orientering for nybegynnere

Orientering er en idrett som passer for nesten alle som har tilstrekkelig førlighet til å bevege seg i skog og mark, og er dessuten en nyttig introduksjon til en viktig ferdighet, nemlig å kunne ta seg frem ved hjelp av kart og kompass. Den som driver med orientering kan også velge mellom et vell av konkurranser. I sommerhalvåret er det gjerne et par hundre å velge mellom hver eneste uke! Noen ganger er det konkurranser i by eller bynære miljøer, men selvfølgelig mer vanlig i skogkledte strøk og ute i utmarka eller oppover mot de stolte norske fjellene.

I tillegg til konkurransene finnes det selvfølgelig også gode og sosiale treningsmuligheter året rundt, samt turer og samlinger for de som er mest interessert i mosjonsaspektet og utfordringene i terrenget. Det er på ingen måte sånn at man trenger å ha et sterkt konkurranseinstinkt for å drive med orientering. Barn, unge, voksne og godt voksne trives med orientering og å lære av hverandre i sunne og friske omgivelser.

Blant de mer ny7761643320_1ec34ae9c3_b (1)vunne måtene å drive orientering på finner man både skiorientering og sykkelorientering. Dette er selvfølgelig populære alternativer i Norge, der både ski og sykkel er veldig populært både blant idrettsutøvere og mosjonister. Sporten tilbyr også noe som heter presisjonsorientering, der det ikke er noen slags fysisk konkurranse i det hele tatt. Likevel er det ikke akkurat for sofagriser, man må jo ut i terrenget og i det minste få litt mosjon.

Når du skal begynne å konkurrere, er det kanskje best å prøve seg på såkalte nærløp først. Dette er mer uformelle løp der man ikke engang trenger å være medlem av noe klubb eller lag. På sikt er det selvfølgelig likevel uvurderlige fordeler ved å være medlem i en klubb, både når det gjelder å utvikle seg som utøver og ikke minst den sosiale biten.