Tilbake på asfalten

Det ser ut som om alt man i det siste snakker om er idrett i Norge. Før i tiden hadde man perfekt kjennskap til ulike lands sterke og svake sider i idrett. Det er en voksende tendens at enkelte land investert i idrett, spesielt i de idrettene den ytterligere verden ikke anser for å være typiske for det landet.

        Ikke så mye bra som foregikk hos Kristoffer Halvorsen, tatt i betraktning at han hadde brukket hånden, kunne ikke konkurrere, gikk glipp av en av de mest prestiskefulle konkurransene i syklingsverden.

        Hvordan skjedde det egentlig. Enkelt og greit – Det ble en virvlende massespurt der Halvorsen skadet seg. Etter en stund måtte han til røntgenundersøkelse som gav tydelige resultatet – med et brudd i hånden får ikke Halvorsen spille en så stor og viktig rolle i denne konkurransen. Et godt bevis på hvor viktig prestasjon er og en troverdig oppskrift på suksess skriver idrettsutøvere som Halvorsen. Det gjør ikke noe at opplevelsens resultat ble en brukket hånd, etter at Halvorsen ble presset inn mot gjerdet og hadde et lite stevnemøte med terrengets barrierer – og, til slutt – asfalten. Selve bevis på hvor alvorlig skadet var, er det faktum at han ble operert for et brudd i hånden.

        Uansett gav Halvorsen ikke opp. Han fortsatte å trene bare et par uker etter skaden – og bare en uke etter å ha vært operert for bruddet – og han sa for ikke så lenge siden at kroppen kjentes bra ut igjen. Han er veldig positivt innstilt til helbredelsen og har høye håp om denne konkurransen. Imidlertid endret han litt på sine ambisjoner, skjønt det skal ta litt tid før hånden helbredes og kroppen er i perfekt tilstand. Mange synes at det ble svært uheldig med et brudd i hånden, ettersom alle vet at man må bruke begge armer og hender for å holde ordentlig i styret. I alle fall har han ingen planer om å spare på kreftene, fast bestemt til å gi av seg selv i denne konkurransen og legge alle sine krefter i den, dvs. . Som han sier, skal han prestere 100% av seg selv.

        Glad i numre som han er, sa Halvorsen at han presterte bare med en 60% styrke etter at han har kommet tilbake på trening, og at det ikke var nok. Han håper inderlig at han får kjenne asfalten under dekkene igjen, og er ganske glad for at han slipper å bruke verken gips eller skinne. Uansett er hans tilbakekomst i Sky fortsatt under spørsmålstegn.  Det er mulig også at han ikke har lyst til å skuffe noen, spesielt sportsdirektøren Gabriel Rasch, som uttrykte ønske om å se Halvorsen i aksjon så snart som mulig, muligens så snart som i midten av februar, hvis der blir mulig.